keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Belgialainen puu

Tehtiin tänään yhdessä mieheni kanssa punottu Belgialainen puu. Puun yläosa kasvaa myöhemmin täyteen lehtiä. Puuhun tarvitaan 32 kpl pitkiä, suoria pajuja n 170cm. Pajut asetetaan multa-astiaan pareittain n60 asteen kulmaan vuoroin vasemmalle ja vuoroin oikealle. Oksat punotaan ristikoksi. Punomisessa on aika kova homma, mutta myöhemmin kyllä palkitsee vaivan. Puusta tulee tosi näyttävä kun lehdet muodostaa pehkon yläosaan ja runko on punottu.

2 kommenttia:

  1. Odotan innolla myöhemmin kuvaa lopputuloksesta! Toivottavasti onnistut! Olen itse yrittänyt vastaavaa, mutta jokin on aina mennyt mönkään! Viime kesänä laitoin myös pajuja kasvamaan isoon rinkiin, jotta saisin joskus lehtimajan. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että vain muutama pajuista on juurtunut. En anna periksi vielä, aion korvata kuivuneet uusilla. Jospa tänä kesänä onnistuisin!

    VastaaPoista
  2. Silmuja alkoi tulla heti parin päivän päästä 😊. Toissa kesänä tein samanlaisen ja siitä tuli tuuhea. Toivottavasti onnistuu. Voi lehtimaja olisikin upea😊. Ei muuta kuin uutta yritystä😊

    VastaaPoista