sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Virkattuja mattoja

Tänään on ollut todella kaunis, aurinkoinen  päivä. Käytiin mieheni ja koiramme kanssa pitkällä metsälenkillä. Pakko mainita tässä koiramme Conan, joka on reilu  puoivuotias tibetinterrieri. Aivan ihana pakkaus. Koira joka on niin valloittava ja terhakka . Jos on käsitöiden tekeminen terapeuttista niin on kyllä koirakin. Välillä Conan aiheuttaa päänvaivaa kun käy pengastamassa emännän lankakoria. Conanin rotumääritelmä on vähän harhaanjohtava, kun se ei ole terrieri vaan paimenkoira. Meidän edellinen koira oli Bordercollie, joka on myös paimenkoira. No tämä sepustus koirista 😊. Tätä aihetta on lähes mahdotonta sivuuttaa.


Mattojen virkkaaminen on ollut tosi kivaa. Olenkin virkannut matot meidän makuuhuoneisiin ja olohuoneen pöydän alle kesäksi pitsimaton. Nämä kaksi harmaata mattoa olen tehnyt  Lankavan     asteri-maton ohjeella                                                                                                                           
      Tämän olohuoneen maton olen tehnyt Kangasaitan Aura-maton ohjeella. Käytän mattoa kesäisin olohuoneessa, Tuo paljon kevyemmän ilmeen kesäksi kuin talviajan iso matto.Meidän makuuhuoneeseen olen tehnyt sängyn päätyyn Juhannusruusumaton, jonka mallin olen myös ottanut Kangasaitan sivuilta. Sängyn sivuille tein lehtimatot, jotka olen neulonut taito etelä-pohjanmaan ohjeella.    


Vessaan olen  tehnyt useamman maton eri väreillä. Tämä on päivänkakkaramatto, jonka olen tehnyt taito pohjoiskarjalan ohjeella.


   Viime kesänä innostuinkin kokeilemaan virkata muovimattoja terassille. Sain tuttavaltani ohjeen roskapussien leikkaamiseen   Siihen löytyy ohje myös netistä. Virkkasin samalla Aura-maton ohjeella. Niistä tulikin tosi kivat ja on sään kestävät.                                 

1 kommentti:

  1. Siinäpä oli mukava kooste tekemistäsi matoista. Terkkuja Conanille!�� t. Anne

    VastaaPoista