tiistai 18. huhtikuuta 2017

Vanerirasioiden päällystämistä

Olen päällystänyt muutamia vanerirasioita.. Isompien rasioiden läpimitta on 35cm. Harmaan rasian olen tehnyt munankuorimosaiikilla ja muiden servettitekniikalla. En ollut aiemmin kokeillut munankuorimosaiikkia. Mielenkiintoinen tekniikka. Liuotin ensin munankuoria laimeassa pesuainevedessä. Sen jälkeen irrotin niistä kalvot. Varmuuden vuoksi keitin niitä useampia minuutteja. Sitten vain kuoret kuivumaan. Maalasin ensin rasian harmaaksi ja annoin kuivua. Maalina käytin kalkkimaalia. Laitoin ensin rasian päälle liimaa aina pieni alue kerrallaan. (liimana käytin erikeepperiä). Sitten otin munankuorta, painoin kupera puoli ylöspäin vaneria vasten niin, että kuori rikkoontuu pieniksi palasiksi. Painamiseen kannattaa käyttää leivinpaperia niin ei liima ja kuoret tartu sormiin. Kun koko kansi oli kuorien peitossa niin annoin kuivua seuraavaan päivään. Kuivumisen jälkeen hioin pintaa tosi karkealla santapaperilla, niin että pinta tuntui sileältä.. Sen jälkeen pari kerrosta vesiliukoista lakkaa. Viimeistelynä vähän koristeita pintaan. Servettitekniikkaa olen käynyt läpi aiemmissa töissäni.

5 kommenttia:

 1. Olet päälystänyt tosi kauniita rasioita,näyttäviä munia ja virkannut soman sateenvarjon. Hienoa ja silmiä hivelevää käsityötä,Arja. t:Sirpa

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita nämä rasiat. Uskomatonta, että serveteistä ja munankuorista voi tehdä jotain noin kaunista. Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munankuoret tuntui aluksi aika erikoiselta materiaalilta, mutta niillä saa kyllä tosi kaunista pintaa. Kannattaa kokeilla:)

   Poista
 3. Kyllä on nättejä rasioita!
  t.Aini

  VastaaPoista